[O2 FL] kratka wersji ciężarowej - maskowanie i skrzypienie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturless
    Classic
    • 2008
    • 17

Kamila
    Byłem na Zlocie fotograficznym, na zajęciach z aktu i portretu popstrykałem sobie trochę :P
  • wojtasos
    Ambiente
    • 2007
    • 104

słuchajcie, mam taką prośbę.

czy osoby z kratką mocowaną do sufitu mogłyby przesłać zdjęcia jak wygląda maskowanie plastikiem miejsc łączenia kratki z sufitem? u mnie nieciekawie to wykonali i chciałem porównać z innymi. W firmie inna O2 ma całkiem nieźle spasowane te plastiki.

a z innej beczki. Po przejechaniu około 1500km zaczęło skrzypieć na nierównościach (jazda po nawierzchni z kostki) i ostrych skrętach.. obecnie samo ustąpiło.. zobaczymy co będzie dalej..

Komentarz

• edek
      Classic
      • 2009
      • 19

Witam.
      W wolnej chwili zrobię zdjęcia to pokaże.
      U mnie skrzypi jak cholera - wczoraj pojechałem do ASO; niby dokręcili, przejechał się sympatyczny Pan ze mną i stwierdził, że nic nie skrzypi. Oczywiście po wyjechaniu z salonu i przejechaniu 2km zaczęło znowu skrzypieć...
      Na dniach czeka mnie kolejna wizyta...

W międzyczasie poczytaj tutaj:

Pozdrawiam
      Edek

Komentarz

• wojtasos
        Ambiente
        • 2007
        • 104

edek, dzięki.. wątek czyatłem.. ale bardziej od skrzypienia interesuje mnie maskowanie.

u mnie samo przestało skrzypieć.. bardziej trzeszczeć. Także to mniejszy problem. interesuje mnie jednak estetyka więc za zdjęcie będę wdzięczny

Komentarz

• edek
          Classic
          • 2009
          • 19

Witam.
          No to zrobiłem na szybko komórka...
          Jakość taka se.
          No ale jakość zamontowania tej kratki przez Skodę to szczyt tandety...
          Zgłaszać do ASO żeby zrobili ładnie pięknie?

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Pozdrawiam
          Edek

Komentarz

• Marcin_N
            Classic
            • 2009
            • 11

Mam identycznie spasowana tą podsufitke z kratką. Masakra, skrzypi mi jak nienormalna. Jak tylko troche sie ociepli jade z tym do ASO i nie odbiore samochodu dopóki nie bedzie jak należy.

Komentarz

• Piotr AMP
              Rider
              • 2009
              • 250

Zamieszczone przez edek
              Witam.
              No to zrobiłem na szybko komórka...
              Jakość taka se.
              No ale jakość zamontowania tej kratki przez Skodę to szczyt tandety...
              Zgłaszać do ASO żeby zrobili ładnie pięknie?

Pozdrawiam
              Edek
              O kurcze ! Co oni Wam zrobili ? To ta krata za dopłatą za 2500 za ciężarówkę ?
              U mnie w combi na szczescie dużo lepiej to wyglada choć nie ma szaleństwa.
              Pozdrawiam
              Piotr

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

Zamieszczone przez Piotr AMP
                To ta krata za dopłatą za 2500 za ciężarówkę ?
                ja płaciłem 1 zł za kratkę, ale to nie zmienia faktu że w combi to jest w porównaniu z tymi zdjęciami full wypas. Mając do dyspozycji tylko sierp i młot lepiej bym to zamontował ;-) Zgłaszać niech poprawiają
                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Piotr AMP
                  Rider
                  • 2009
                  • 250

Zamieszczone przez Jac_ek
                  Zamieszczone przez Piotr AMP
                  To ta krata za dopłatą za 2500 za ciężarówkę ?
                  ja płaciłem 1 zł za kratkę, ale to nie zmienia faktu że w combi to jest w porównaniu z tymi zdjęciami full wypas. Mając do dyspozycji tylko sierp i młot lepiej bym to zamontował ;-) Zgłaszać niech poprawiają
                  Oczywiście, niech poprawiają bo to dramat ! Walczyć o swoje bo to, że ciężarówka, to nie świadczy, ża ma być jak w Żuku za PRL.

A tak wogóle czy Skoda, nie ważne czy po czeskiej czy po polskiej, stronie myśli, że użytkownicy/klienci w Polsce są matołami ? ślepcami ? głuchoniemymi ? Ostanio coś dużo próbują przepchnąć, i czekają aż się uda albo skończy się gwarancja. Wogóle to chyba większośc marek do Polaków tak podchodzi.
                  Pozdrawiam
                  Piotr

Komentarz

• wojtasos
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 104

no właśnie u mnie wygląda to niewiele lepiej:/

a jest może ktoś kto ma kratkę montowaną do sufitu z lepiej wykonanym montarzem?

u dealera starają mi się wmówić, że to nie ich wina.. bo przecież kratka montowana w Poznaniu..oczywiście nie odpuszczę:/

Komentarz

• Jac_ek
                      RS
                      • 2009
                      • 1733

u dealera starają mi się wmówić, że to nie ich wina.. bo przecież kratka montowana w Poznaniu..oczywiście nie odpuszczę:/
                      A jak ci "odpukać w niemalowane" padnie jakaś inna rzecz to też powiedzą że to w fabryce zakładali więc oni naprawiać nie będą?? - co za idiotyczne tłumaczenie :evil: - oni tylko sprzedają samochody?? To za co oni odpowiadają w takim razie za montaż chlapaczy i ułożenie dywaników w samochodzie?

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

To cos od sufitu mozna odkrecic, a do kraty jest przyspawane czy przykrecone, bo jak przykrecone to bym to w cholere wywalil :diabelski_usmiech
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• wojtasos
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 104

Maicroft, właśnie nie wiem.. trudno powiedzieć.. muszę się dokładniej przyjrzeć..

nie ma nikogo "zadowolonego" z montażu do sufitu?

Komentarz

• 1711marcin
                            Drive
                            • 2010
                            • 44

U mnie jest tak samo tragicznie zamontowane :evil: malo tego, kratka (ta dolna)skrzypi jak by samochod mial 10lat. najchetniej bym ja wywalil calkiem :twisted:

Komentarz

• edek
                              Classic
                              • 2009
                              • 19

Witam.
                              Na czwartek umówiłem się na oględziny przez "fachowca" jakiegoś z ASO. Po poprzedniej wizycie i dokręceniu kratki jakby lepiej. Tylko na dużych nierównościach ją słychać. Ale już zapowiedziałem w ASO, że będę jeździł do skutku - aż naprawią.
                              Oczywiście nie obyło się bez przepychanek słownych, bo serwisant twierdził, że mi źle zamontowali tę kratkę w salonie w którym kupowałem. A dokładnie wie, że w liftbacku kratki montowane są jedynie w fabryce... spychologia taka że ręce opadają...

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Ehh, kratek nie bylo przez kilka lat to byl spokoj na forum z tymi problemami.

ZADNA wasza kratka VATowca nie jest montowana w fabryce, one sa dokladane u nas w kraju i niech nie opowiadaja bzdur - tylko w Polsce jest taki idiotyzm z kratami :idea:

Taka kratka nie ma numeru czesci zamiennej w ETCE, wiec to nie czesc VAG-a :idea:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

ZTCMW kratki są montowane w Poznaniu przez SAP - co oczywiście też wpływa na termin odbioru samochodu - mój czekał w PN na montaż ~2tygodni ;-) i na pewno jest/było kilku dostawców tych kratek - ale na szczęście załapałem się na ta kratkę z otworem na "narty"

Komentarz

• Bialy
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 306

Ja mam wersję ciężarową i jeżdżę bez kratki... Raz miałem kontrolę i nie przyuważyli... Nie mam zamiaru jej montować, chyba że wyjazd na urlop i bagażnik załadowany po dach

PS. Mało tego... od września jak mam Octavię jeżdżę bez zmienionej nalepki rejestracyjnej (jakoś nie było warunków i okazji)

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Bialy, Spoko, beda bardziej upierdliwi to sie czepia, a zaraz za nimi posla kontrole skarbowa. A nie miales jeszcze kontroli skarbowej, ktora chciala zobaczyc auto :diabelski_usmiech
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Flame
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 898

Ja zawsze wymontowuje kratki, raz się przyczepili, ale akurat wtedy się postawiłem. Tak to zawsze spokój, nie zwracali na to uwagi. W OII FL też wymontuje :szeroki_usmiech
                                        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

Pracuję...